ЕХИНАЦЕЯ 450 mg, 100 капсули

14.00 лв. № 922
image descrption
Без ГМО Без ГМО
Бързо усвояване Бързо усвояване
Капсула C13 Капсула C13

ЕХИНАЦЕЯ 450 mg, 100 капсули

14.00 лв. № 922

Хранителна добавка. Предназначение:
Допринася за нормалната функция на имунната система.

Състав в 1 дневна доза (от 3 капсули):
Ехинацея комплекс 450 mg, от които:
Ехинацея (Echinacea purpurea aerial) и (Echinacea Angustifolia (корен))
Репей (корен) -(Arctium Lappa)
Тинтява (корен) (Gentiana lutea)
Лют червен пипер (плодове) - (Capsicum frutescens)

Други съставки:
Желатин. Съдържа <2% силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен източник).

Не съдържа:
Изкуствени оцветители, аромати или подсладители, без консерванти, без захар, скорбяла или нишесте. Не съдържа мляко, лактоза, соя, глутен, пшеница, мая, риба, сол.

Препоръчителна доза за дневен прием: За възрастни приемайте една (1) капсула три (3) пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.

ВНИМАНИЕ: Избягвайте този продукт, ако сте алергични към слънчоглед или цветята маргарити. Прекъснете употребата и се консултирайте с вашия лекар, ако се появят някои нежелани реакции.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!


Ехинацеята е многогодишно растение с маргаритко-подобни цветчета. Съществуват 9 вида, като най-популярна е Echinacea Purpurea. Произхожда от земите на Северна Америка, където още индианските племена са усетили нейната магия – използвали са я като противодействащо средство срещу ухапвания от змии.

Най-разпространеното приложение на Ехинацеята е като имуностимулатор. Освен познатото свойство за укрепване на имунната система, пурпурното растение успява да изгради имунитет при хора, при които той липсва. Наред с това приемът, под формата на хранителни добавки, скъсява времето на излекуване от грипни състояния като облекчава симптомините на запушен нос, хрема и кашлица.

Малко известен факт е, че Ехинацеята има силно пречистващо действие на кръвта и лимфата, което подпомага организма да е по-устойчив на атакуващите го инфекции.

Важно е да се има в предвид, че профилактичният прием на Ехинацея е от полза за поддържането на нашата имунна система, а при болестни състояния, както вече споменахме, помага да се облекчат симптомите и за бързото възстановяване.

Капсулите на Puritan’s Pride съдържат 450 мг екстракт от Ехинацея, което е идеално количество за дневен прием. Бързото й усвояване помага на организма да извлече всичките ползи от растението възможно най-бързо.