СМИНДУХ 610 mg, 100 капсули

10.00 лв. 15.00 лв. № 6020
sale bannerSALE
image descrption
Не съдържа глутен Не съдържа глутен
Бързо усвояване Бързо усвояване
Капсула C13 Капсула C13
Приготвяне като чай Приготвяне като чай

СМИНДУХ 610 mg, 100 капсули

10.00 лв. 15.00 лв. № 6020

Хранителна добавка. Предназначение:
Семената от сминдух са богат източник на сапонини, с много значителни ползи. Благоприятства за здравословния начин на живот.


СЪСТАВ
за една (1) капсула за три (3) капсули :
Сминдух семена
(Trigonella foenum-graecum)
610 mg 1 830 mg


Други съставки:
Желатин. Съдържа <2%: силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен източник).

Не съдържа:
Изкуствени оцветители, ароматизатори или подсладител, консерванти, захар, нишесте, мляко, лактоза, соя, глутен, пшеница, мая, риба и сол.

Препоръчителна доза за дневен прием: За възрастни, приемайте една (1) капсула три (3) пъти дневно, за предпочитане по време на хранене. Капсулите могат да бъдат отваряни и приготвени като чай.

ВНИМАНИЕ: Не е предназначен за употреба от бременни или кърмещи жени. Ако приемате някакви лекарства се консултирайте се с вашия лекар преди употреба. Прекъснете употребата и се консултирайте с вашия лекар, ако се появят някои нежелани реакции.


Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!


Срокът на годност на този продукт е до 30.06.2021г. включително. Производителят е предивил, че консумацията на всички негови продукти може да започне в последния ден от срока на годност.
Промоционалната цена е валидна от 01.10.2020г. до 31.10.2020г. или до изчерпване на количествата.

Сминдухът е познат и се използва както за кулинарни цели като подправка, така и като лечебно растение от египняни, римляни и гърци. В България е популярна подправка и по-точно като една от съставките на шарената сол.

Една от основните ползи на сминдуха е способността да засилва производтвото на кърма. Оказва положително влияние на женския организъм при ПМС ( предменструален синдром ) както и облекчава симптомите при менопауза.

Сминдухът има влияние и върху мъжкия организъм като повишава либидото, както и според някои учени помага при репродуктивни проблеми.

Особено положително въздействие оказва на храносмилателната система. Сминдухът подобрява храносмилането и повишава апетита, а благодарение на фибрите в него спомага за нормализиране на чревното отделяне.

При захарен диабет помага за понижаване на нивата на кръвната захар, както и се препоръчва при регулиране нивата на холестерол.

Желатиновите капсули на Puritan's Pride съдържат чист смлян билков прах, който може да се приготви под формата на чай.