МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ 600 mg , 60 капсули

10.00 лв. 15.00 лв. № 6211
sale bannerSALE
image descrption
Не съдържа глутен Не съдържа глутен
Бързо усвояване Бързо усвояване
Капсула C13 Капсула C13

МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ 600 mg , 60 капсули

10.00 лв. 15.00 лв. № 6211

Хранителна добавка. Предназначение:
Благоприятства за здравословния начин на живот.

СЪСТАВ в една (1) капсула в четири (4) капсули :

Мая от Червен Ориз на прах
(Monascus purpureus)- 600 мг 2400 мг


Други съставки:
Желатин. Съдържа <2% от: оризово брашно, силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен източник).

Не съдържа:
Изкуствени оцветители, ароматизатори или подсладител, консерванти, захар, мляко, лактоза, соя, глутен, пшеница, мая, риба и сол.

Препоръчителна доза за дневен прием: За възрастни, вземете две (2) капсули веднъж (1) или два (2) пъти дневно, с храната. Да не се превишава четири капсули в срок от 24 часа. Препоръчително е също така да вземе добавката Коензим Q-10 при използването на този продукт.

ВНИМАНИЕ: Не използвайте този продукт ако сте бременна, искате да забременеете, или кърмите, тъй като използването му може да причини вродени дефекти. Ако приемате някакви лекарства или имате някакво заболяване, консултирайте се с вашия лекар преди употреба. Избягвайте този продукт, ако имате заболяване на черния дроб. Прекратете употребата и се консултирайте с вашия лекар, ако се появят някакви нежелани реакции, включително мускулни болки или слабост, обрив или стомашно-чревен дискомфорт. Не е предназначен за употреба от лица на възраст под 18 години.


Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!


Срокът на годност на този продукт е до 30.04.2021г. включително. Производителят е предивил, че консумацията на всички негови продукти може да започне в последния ден от срока на годност.
Промоционалната цена е валидна от 01.04.2021г. до 30.04.2021г. или до изчерпване на количествата.
Маята от червен ориз се използва от векове в китайската медицина и кулинария. Като хранителен продукт се е използвала за подправяне и оцветяване на ястия, както и за консервиране. Още в Древен Китай традиционната медицина открила лековитите свойства на Маята от червен ориз – използвали са я при нарушено храносмилане и за стимулиране на кръвообръщението. В съвременния свят тази хранителна добавка все още няма голяма популярност, но нейната значимост не е за пренебрегване.

Според Европейския орган по безопасно хранене има установена причинно-следствена връзка между консумацията на монаколин K от китайски червен ориз и поддържането на нормални концентрации на LDL-холестерол в кръвта (т. нар. Лош Холестерол). Също така има и данни, че е възможно да понижава нивата на триглицеридите. Поради съдоукрепващото си характерност има благоприятен ефект при високо кръвно налягане.

Благодарение на фибрите в състава си Маята от червен ориз спомага за пречистването на червата от токсини и за доброто храносмилане. Също така увеличава защитните функции на организма и може да се използва като помощно средство при контрола на кръвната захар.

За най – добри резултати се препоръчва приемът на Мая от червен ориз да с е съчетава с прием на Коензим Q-10, който е важен антиоксидант и спомага за благосъстоянието на сърцето.