ЦЕЛИНА семена 600 mg, 100 таблетки

25.00 лв. № 5385
image descrption
Не съдържа глутен Не съдържа глутен
Вегетарианска формула Вегетарианска формула
Таблетка T2 Таблетка T2

ЦЕЛИНА семена 600 mg, 100 таблетки

25.00 лв. № 5385

Хранителна добавка. Предназначение:
Подпомага поддържането на нормално здравословно състояние и функция на човешкия организъм.

СЪСТАВ в 1 дневна доза (от 3 таблетки):
Целина (Apium graveolens) (семена) 450 mg
(екстракт 4: 1, еквивалентен на 1800mg от семена от целина)

Други съставки:
Растителна целулоза, дикалциев фосфат. Съдържа <2% от: калциев силикат, растителен магнезиев стеарат, растителна стеаринова киселина.

Не съдържа:
Изкуствен оцветители, ароматизатори или подсладители, консерванти, захар, мляко, лактоза, соя, глутен, пшеница, мая, риба, сол.

Препоръчителна доза за дневен прием: За възрастни приемайте една (1) таблетка три (3) пъти дневно, за предпочитане с храна.

Внимание: Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви медикаменти или имате някакво заболяване, консултирайте се с Вашия лекар преди употреба. Преустановете употребата и се консултирайте с Вашия лекар, ако възникнат нежелани реакции. Дръжте далеч от деца. Съхранявайте при стайна температура. Не използвайте, ако запечатването под капачката е счупено или липсва.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!Срокът на годност на този продукт е до 30.04.2022г.Производителят е предивил, че консумацията на всички негови продукти може да започне в последния ден от срока на годност.

Целината, която е по-позната по нашите ширини като кервиз, е растение, което се използва от векове както във връзка с лечебните си свойства, така и в кулинарията. Като хранителен продукт могат да се използват корена (главата), стеблата и листата. Поради това, че се използват различни части от растението във времето са култивирани различни сортове. Наример в САЩ се консумират главно стеблата на целина, в резултат на което Целината, която се сраща там е с по-дебели и сочни стебла.

Интересен факт за Целината е, че съдържа много полезни и малко вредни съставки. Тя е богата на витамин А и С, както и на някои витамини от В-групата. Благодарение на тях Кервизът е силен антиоксидант и се справя отлично в борбата със свободните радкали.

Богата на диетични фибри, Целината стимулира чревната перисталтика и така оказва положително вляние на храносмилането. Има свойство на диуретик, което може да подпомогне благосътоянието при проблеми с пикочната система.

Способства за успокояване на централната нервна система, като също така може да понижи напрежението на мускулите и ставите.

Тъй като има завидно малки количества въглехидрати и натрий, както и фактът, че е бедна на мазнини прави Целината добър помощник в борбата с наднорменото тегло.