КАЛИЙ 99 mg, 100 каплети

12.00 лв. № 1110
image descrption
Не съдържа глутен Не съдържа глутен
Вегетарианска формула Вегетарианска формула
Каплета T7 Каплета T7

КАЛИЙ 99 mg, 100 каплети

12.00 лв. № 1110

Хранителна добавка. Предназначение:
Калият подпомага поддържането на нормално здравословно състояние и функция на организма за цялостно благосъстояние. Заедно с натрия допринася за нормално разпределение и баланс на телесните течности, за мускулната активност и минераления баланс на кръвта.

СЪСТАВ в 1 дневна доза (от 1 каплета):
Калий (калиев глюконат) 99 mg.

Други съставки:
Растителна целулоза. Съдържа <2% от: силициев диоксид, растителен магнезиев стеарат, растителна стеаринова киселина.

Не съдържа:
Изкуствени ожветители, аромати или подсладители, консерванти, захар, нишесте, мляко, лактоза, соя, глутен, пшеница, мая, риба, сол.

Препоръчителна доза за дневен прием: За възрастни приемайте една (1) каплета дневно, за предпочитане с храна.

Внимание: Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви медикаменти или имате някакво заболяване, консултирайте се с Вашия лекар преди употреба. Преустановете употребата и се консултирайте с Вашия лекар, ако възникнат нежелани реакции. Дръжте далеч от деца. Съхранявайте при стайна температура. Не използвайте, ако запечатването под капачката е счупено или липсва.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!


Срокът на годност на този продукт е до 31.05.2021г. Производителят е предивил, че консумацията на всички негови продукти може да започне в последния ден от срока на годност.

Калият представлява микро елемент с двойствена природа - той е едновремено минерал и електролит. Жизненонеобходим за правилното функционирене на човешкия организъм, Калият отговаря за редица основни процеси.

Често наричан "Минерала на Сърцето", тъй като той е от ключово значение за нормалната дейност на сърдечни мускул. Минералът играе важна роля в поддържането на правилното съкращение на сърцето.

Калият заема изключително важно място в процеса на клетъчния метаболизъм като спомага за транспортирането на хранителни вещества през клетъчните мембрани, както и за отвеждането на отпадните продукти от тях. Минералът също така съдейства за доставяне на кислород до мозъка, което от своя страна може да доведе да проясняване на мисълта.

Заедно с натрия допринася за нормално разпределение и баланс на телесните течности, за мускулната активност и алкално-киселинния баланс на кръвта.

Като електролит Калият е проводник на енергия, което е важна предпоставка за съкращаването на мускулите и за правилното функциониране на човешкия организъм.

Концентрацията на Калий в кръвта е ниска, което означава, че дори леки промени в нивата му могат да окажат неблагоприятно влияние върху организма.