КОПРИВА Екстракт 300mg, 100 капсули

20.00 лв. № 6041
image descrption
Не съдържа глутен Не съдържа глутен
Бързо усвояване Бързо усвояване
Капсула C12 Капсула C12
Приготвяне като чай Приготвяне като чай

КОПРИВА Екстракт 300mg, 100 капсули

20.00 лв. № 6041

Хранителна добавка. Предназначение:
Подпомага поддържането на нормално здравословно състояние и функция на човешкия организъм.

СЪСТАВ в 1 дневна доза (от 6 капсули):
Коприва (Urtica dioica) (листа)- 1800mg.

Други съставки:
Желатин, растителна целулоза.

Не съдържа:
Изкуствени оцветители, аромати или подсладители, консерванти, захар, нишесте, мляко, лактоза, соя, глутен, пшеница, мая, риба, сол.

Препоръчителна доза за дневен прием: За възрастни приемайте една (1) капсула от три (3) до шест (6) пъти дневно, за предпочитане с храна. Капсулите могат да се отварят и приготвят като чай.

Внимание: Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви медикаменти или имате някакво заболяване, консултирайте се с Вашия лекар преди употреба. Преустановете употребата и се консултирайте с Вашия лекар, ако възникнат нежелани реакции. Не е предназначен за употреба от лица на възраст под 18 години. Да се пази от деца. Съхранявайте при стайна температура. Не използвайте, ако запечатването под капачката е счупено или липсва.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!


Срокът на годност на този продукт е до 31.08.2020г.Производителят е предивил, че консумацията на всички негови продукти може да започне в последния ден от срока на годност.

Копривата е многогодишно тревисто растение, което най-често свързваме с пипарливатe и листа. Тя обаче крие редица ползи за човешкия организъм, които никак не са за подценяване. В основния процент от съдържанието си Копривата съставлява вода, но тя е богат източник на витамини (А, В, Д, Е и К), на бета каротен, на желязо и калций, както и на незаменими аминокиселини.

Едно от основните свойства на Копривата е нейното кръвопречистващо действие, освен това в състава си тя съдържа кръвообразуващи ензими. Когато общото състояние на кръвта в човешкия организъм е добро, тя може да изпълнява своите функции пълноценно.

Копривата е един от богатите източници на Желязо, благодарение на който хемоглобинът задвижва червените кръвни телца (ериторцити) да превозят кислорода от белите дробове и да го разпространят до тъканите в човешкия организъм. Близката структура на Желязото в Коприва с тази на хемоглобина го прави изключително лесно усвоим от организма.

Копривата действа и като диуретик - пречиства от натрупани токсини, задържани течности и отпадни продукти. Благодарение на това и в съчетание с кръвопрочистващото си свойство растението може да окаже положителен ефект при кожни проблеми като акне. Сред положителните качества на Копривата за външния ни вид може да добавим и способността и да се бори с косопада и да придава жизнен вид на косата.

Още преди векове народната медицина е използвала Копривата като силно кръвоспиращо вещество. Това се дължи на количествата витамин К в растението, който има антикоагулантно действие. Поради това Копривата може да се ползва при тежка и обилна менструация, както и при кръвоизливи от носа.

Копривата има още противовъзпалително действие, може да се използва при проблеми с отделителната система, както и в подкрепа на имунитета.